Support Casper

Alvleesklierkanker heeft slechtste overlevingscijfers van alle kankersoorten

Alleen al in Nederland krijgen jaarlijks 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker. 90% van de patiënten overlijdt binnen een jaar na de diagnose. De kans om te herstellen van deze ziekte is heel dus ook heel klein. Slechts 1 op de 5 patiënten kan behandeld worden en 7% van de patiënten blijft langdurig leven. Deze cijfers zijn helaas de harde realiteit en hoe hard het ook klinkt: ”Een diagnose alvleesklierkanker wordt algemeen gevreesd en ervaren als een doodvonnis.” Een behandelmethode voor alvleesklierkanker is er nog niet. Daarom steunen wij Support Casper en hun innovatief onderzoek naar een nieuwe manier om kanker te bestrijden.

De missie van Support Casper is het verbeteren van de overlevingskansen van patiënten met alvleesklierkanker. Ook hopen ze de duur en kwaliteit van het leven te verbeteren.

Daarbij is hun ambitie om in 2030 een effectieve en betaalbare behandelmethode voor alvleesklierkanker beschikbaar te stellen.

Support Casper financiert en onderzoekt de behandelmethode genaamd viro-immunotherapie. Bij deze behandelmethode worden oncolytische virussen ingezet. Dit zijn virussen die in het laboratorium worden bewerkt. Met de nieuwste technologie veranderen ze het DNA van een virus zodanig dat het bepaalde opdrachten uitvoert. Nadat virussen in het laboratorium zijn bewerkt kunnen ze in het lichaam tumorcellen opsporen en deze doden. Ook activeert het virus het immuunsysteem, waardoor de patiënt zelf instaat is om de kanker verder op te ruimen.

Deze behandelmethode zal niet alleen beschikbaar zijn voor de bestrijding van alvleesklierkanker. Support Casper verwachten dat de behandelmethode ook ingezet kan worden tegen andere moeilijk behandelbare vormen van kanker, zoals prostaatkanker en blaaskanker.

Het coronavirus heeft veel invloed gehad op de stichting Support Casper. Ten eerste heeft de stichting veel geplande acties en evenementen moeten annuleren. Ook het onderzoek heeft niet de volledige aandacht kunnen krijgen dat het verdient. Veel artsen en onderzoekers hebben de zorg ondersteunt met het verzorgen van coronapatiënten en waren de laboratoriums voor een tijdelijk gesloten.

Door deze hindernissen heeft Support Casper minder geld uit kunnen geven aan de desbetreffende onderzoeken. Hierdoor is er een scheef beeld ontstaan van de cijfers hieronder. Onze norm is dat minimaal 80% van de uitgaven besteedt wordt aan het maatschappelijke doel. Dit percentage is momenteel 49%. Support Casper heeft het geld dat ze zouden uitgeven in 2020 nu gereserveerd voor 2021 en 2022. Als we dit bedrag erbij optellen zouden ze op op een percentage boven de 80%.

Cijfers van 2020

Support Casper is een erkend goed doel door het CBF. Het CBF is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op erkende goede doelen en toetst of ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Ook dragen ze bij aan een professionele en transparante sector.  Hierbij tonen ze ieder jaar een financiële samenvatting. Bekijk hier het volledige CBF rapport van Support Casper.

Zo gaven ze het geld uit
0 duizend
Maatschappelijk doel
49%
Werving
25%
Beheer en administratie
25%
Zo kwam het geld binnen
0 miljoen
Particulieren
52%
Organisaties zonder winststreven
31%
Bedrijven
15%

Maattabel armbanden

Omtrek armband

Armband maat

15 cm

Smal (S)

17 cm

Medium (M)

19 cm

Large (L)

21 cm

Extra Large (XL)

Bepaal de maat van je armband door de omtrek van je pols te meten en er een marge bij op te tellen. Deze marge is afhankelijk van je voorkeur betreft pascomfort. Bij een:

Strakke armband + 1.5 cm

Medium Losse armband + 2.5 cm 

Losse armband + 3 cm.

De omtrek van je pols meet je het makkelijkst met een meetlint. Heb je er geen thuis liggen? Print dan ons meetlint uit.

kate hliznitsova vbnxgxj6cjg unsplash 1028x1536 2.jpg

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243