Productieproces

De herkomst van onze sieraden

We zetten ons in voor verschillende projecten en initiatieven, maar dit moet niet ten koste gaan van anderen. Daarom willen we graag weten waar onze producten vandaan komen, wie eraan gewerkt heeft en op welke wijze. Hoe complex een productieproces ook kan zijn.

15.png
dsc05834
dsc07373
6.png

Het is ons doel om het volledige productieproces inzichtelijk te krijgen, maar als kleine speler in de sieradenmarkt is dit nog niet gelukt. Op dit moment hebben we ongeveer 60% van het proces inzichtelijk.

Grondstof-winning

wat we (nog) niet weten is waar, door wie en op welke wijze de natuurstenen uit de grond komen. De winning van edelstenen is een vrij gesloten markt, waarbij families en organisaties met een steengroeve niet graag in de picture staan.

Bewerking

eenmaal de grondstoffen gewonnen, dan wordt bijna alle stenen over de hele wereld naar Azië verscheept. In Azië werken we samen met twee ambachtelijke familie slijperijen in Thailand en Indonesië. De ene zorgt ervoor dat de natuurstenen worden bewerkt tot kraal. De ander vervaardigt het roestvrijstalen logo van de sieraden.

Eind-afwerking

wanneer de grondstoffen zijn bewerkt tot halffabricaten, worden deze naar Nederland gestuurd. Hier werken we samen met Het Werkbedrijf. Dit is een sociale werkplaats in Nijmegen waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt de sieraden in elkaar zetten.

Onze partners

15.png
logo

Ilonas

Ilona, eigenaresse van Lola Beads, reist gemiddeld 20 weken per jaar door Azië op bezoek bij vele ambachtelijke familiebedrijven om ons te voorzien van prachtige natuursteenonderdelen.  

essence creatives wide

Essence Creative

Essence Creative is een toonaangevend private label specialist in de sieradenbranche. In Indonesië produceren zij de roestvrijstalen logo kralen van Do More.

ontwerp zonder titel

Werkbedrijf Nijmegen

Werkbedrijf Nijmegen is een arbeidsbemiddelingsbedrijf dat zich inzet voor werkzoekende met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Zij nemen de eindafwerking van de sieraden uit handen. 

Stijlvol en betrokken

Ontdek onze collectie en zet de eerste stap naar verandering. Bij elke aankoop draag je automatisch 3 euro bij aan een goed doel naar keuze. Samen zorgen we voor positieve impact.

15.png
dsc05906
8.png

Maattabel armbanden

Omtrek armband

Armband maat

15 cm

Smal (S)

17 cm

Medium (M)

19 cm

Large (L)

21 cm

Extra Large (XL)

Bepaal de maat van je armband door de omtrek van je pols te meten en er een marge bij op te tellen. Deze marge is afhankelijk van je voorkeur betreft pascomfort. Bij een:

Strakke armband + 1.5 cm

Medium Losse armband + 2.5 cm 

Losse armband + 3 cm.

De omtrek van je pols meet je het makkelijkst met een meetlint. Heb je er geen thuis liggen? Print dan ons meetlint uit.

kate hliznitsova vbnxgxj6cjg unsplash 1028x1536 2.jpg

Per conubia nostra, per inceptos hime Mauris in erat justom etone. Per conub per inceptos hime naeos.

Our London Shop

9235 Bayberry Drive
Hendersonville, NC 28792

london@email.com​
+51853 458 243