Maattabel

De herkomst van producten

Responsibility not Sustainablility

Wij zetten ons in voor verschillende goede doelen en sociale initiatieven, maar dit moet niet ten kosten gaan van anderen. Daarom willen wij graag weten waar onze producten vandaan komen, hoe complex een supply chain tegenwoordig ook kan zijn. Alleen met inzicht in ons productieproces kunnen we verantwoorde keuzes maken.

0 %

traceerbaarheid nieuwe collectie

Hoe volledige traceerbaarheid werkt

Het traceren van producten is een onze normen voor het transparante beleid. Dat betekent dat we het productieproces van ieder product moeten doorlopen en controleren. Zo willen we van ieder product weten waar de werkzaamheden zijn verricht, wie dit heeft gedaan en hoe dit is gedaan. Dit traceren we door langs te gaan bij de verschillende fabrikanten en door samen te werken met organisaties die in het bezit zijn van erkende certificaten.


Om het proces te meten hebben we zelf een traceerbaarheid score ontwikkeld. Hierbij hebben we het productie proces opgedeeld in 3 categorieën: winning van grondstoffen, bewerking van grondstoffen en het maken van de sieraden. De categorieën zijn ook weer opgedeeld in 3 tot 6 individuele sub-processen, zodat we nauwkeurig kunnen berekenen hoeveel we weten. Is alles opgeteld dan volgt er een traceerbaarheid score. Hierin laten we zien wat we weten, maar ook wat we nog niet weten.

Winning van grondstoffen (33%): de eerste categorie is de winning van grondstoffen, zoals ijzer en verschillende soorten natuursteen. Deze ruwe materialen worden in natuurgebieden gewonnen en soms onder zware omstandigheden. Daarom willen we weten wie de grondstoffen verzameld en of dit op een verantwoorde manier gebeurd.

Bewerken van ruwe materialen (33%): het tweede proces is het bewerken van ruwe materialen. In dit traject wordt natuursteen bewerkt tot kraal en het ijzer voor het logo in de sieraden. De werkzaamheden worden verricht in kleinschalige slijperijen. Hierbij is het belangrijk dat dit onder de juiste omstandigheden gebeurd, zodat er geen gezondheidsrisico’s zijn voor de werknemers. 

Productie van sieraden (33%): de derde en tevens het laatste proces is het in elkaar zetten van de armband. Hierbij worden de bewerkte materialen gebruikt om de producten te produceren. Hierbij willen we vooral controleren of de werkomstandigheden goed zijn.

Maattabel armbanden

Omtrek armband

Armband maat

15 cm

Smal (S)

17 cm

Medium (M)

19 cm

Large (L)

21 cm

Extra Large (XL)

Bepaal de maat van je armband door de omtrek van je pols te meten en er een marge bij op te tellen. Deze marge is afhankelijk van je voorkeur betreft pascomfort. Bij een:

Strakke armband + 1.5 cm

Medium Losse armband + 2.5 cm 

Losse armband + 3 cm.

De omtrek van je pols meet je het makkelijkst met een meetlint. Heb je er geen thuis liggen? Print dan ons meetlint uit.