Hoe bepaal je de maat van je armband?

Veel mensen vinden het lastig om te bepalen welke maat armband ze moeten bestellen. Maar no worries, want we gaan je zo goed mogelijk helpen bij het bepalen van de juiste maat. De maat van je armband is afhankelijk van twee factoren. De omtrek van je pols en je persoonlijke voorkeur qua pascomfort.

De maat van je armband bepalen

De maat van de armband bepaal je door je polsomtrek te meten en een marge erbij op te tellen. De marge is afhankelijk van het pascomfort wat jou voorkeur heeft. Draag jij voor het eerst een armband? Dan adviseren we de Medium Losse armband. Deze is het meest toegankelijk en vaakst gekozen.

Pascomfort Armbanden maat
Strakke armband Polsomtrek + 1.5 cm
Medium Losse armband Polsomtrek + 2 cm
Losse armband Polsomtrek + 3 cm

Een voorbeeld:
– Polsomtrek is 17 cm.
– Tel daar 2 cm bij op.
– Jouw armbanden maat is 19 cm.

De omtrek van je pols meten

De omtrek van je pols meet je het makkelijkst met behulp van een meetlint. Heb je geen meetlint print dan dit document en knip de papieren meetlint uit. Een laatste mogelijkheid is om een strookje papier uit te knippen, deze om je pols doen en een streepje te zetten. Meet nu met een liniaal de omtrek van je pols.

Waar je de omtrek van je pols moet meten

Meet de omtrek door het lint net boven (kijkend vanaf de vingers) het knobbeltje te plaatsen. Zie de afbeelding als voorbeeld. De stippellijn is de ideale plaats van het lint.

polsomtrek meten

 

Maattabel voor de armbanden van Do More

Maat Omtrek van de armband
Small (S) 15 cm
Medium (M) 17 cm
Large (L)

19 cm

We hopen dat je bent geholpen met het bepalen van je maat. Zo niet dan kun je ons altijd makkelijk bereiken voor al je vragen via whatsapp. Shop nu lekker verder en vind jou perfecte armband.